Nu blir vi ännu starkare - med nya förutsättningar!
BB Tools köper Rörick

Den 22 augusti 2008 markerar en viktig milstolpe i utvecklingen av Rörick-koncernen: Vi går samman med TOOLS Momentum, ett dotterbolag inom den börsnoterade B&B TOOLS-koncernen!


Rörick El. Verkstad AB i Köping har ända sedan starten 1947 haft en positiv utveckling. Tillsammans med våra systerbolag Sjödins Elmekaniska i Västerås AB och Elmotor i Eskilstuna AB har vi idag en stark position på marknaden och jag vet att vi uppskattas av våra kunder.

Efter moget övervägande och i syfte att stärka verksamheten inför framtiden - med bredare erbjudanden och ökad kompetens, större resurser och ökad marknadsbearbetning - har vi i familjen nu beslutat oss för att sälja Rörick-koncernen. Beslutet var naturligtvis svårt att ta, men när det väl var taget kändes det helt rätt. Vi har förmånen att kunna sälja bolaget i ett stabilt läge med god ekonomi, nöjda kunder och tillväxt.

Vi blir vassare, men fortfarande nära våra kunder

Vår förhoppning och tro är naturligtvis att kunderna enbart kommer att uppleva ägar­förändringen som positiv, och att vi tillsammans med dem kommer att kunna såväl bredda som fördjupa vårt samarbete i framtiden.

På kort sikt kommer det att vara väldigt mycket "business as usual" och jag kommer att fortsätta som VD. Att bli en del i TOOLS Momentum och B&B TOOLS-koncernen innebär att vi över tiden kan ge kunderna ett starkt, komplett erbjudande och ännu bättre service. Vi kommer att kunna dra nytta av TOOLS Momentums och TOOLS breda sortiment och all den specialistkompetens som finns inom hela kedjan.

I TOOLS Momentum har Rörick-koncernen en långsiktig och stark ägare som vill och kan fortsätta att satsa på oss och våra medarbetare för att vidareutveckla både kompetens och resurser att hjälpa våra kunder i ännu större omfattning än tidigare.

Vi berättar gärna mer om förändringen och vår framtida utveckling - kontakta mig eller Jerry Höglund, VD för TOOLS Momentum (070-556 89 70 / Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den ) om du har några frågor, synpunkter eller idéer.

 

Med vänliga hälsningar,

 

Ingvar Rörick
VD, Rörick Elektriska Verkstad AB
Tel: 0221 - 45 75 00
E-mall: Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den

 

TOOLS Momentum förser nordisk industri med lager, tätningar, transmissioner och relaterade kom­ponenter och tjänster via lokala servicekontor på 26 orter i Sverige och Norge. TOOLS Momentum omsätter cirka 800 MSEK per år och har cirka 270 anställda.

TOOLS Momentum ingår i den börsnoterade B&B TOOLS-koncernen som förser nordisk industri med ett brett sortiment av produkter och tjänster för att stödja och effektivisera kundernas produk­tion och underhåll. I B&B TOOLS ingår TOOLS, Luna, Skydda, Gigant, Essve och Grunda. B&B TOOLS-koncernen omsätter cirka 10 miljarder SEK och finns på drygt 200 platser i Norden.